Engin Özkoç: “Geleceğini yurtdışında aramaya çalışan tüm mühendislerimize ve halkımıza söz veriyoruz.
CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; “Geleceğini yurtdışında aramaya çalışan tüm mühendislerimize, gençlerimize ve halkımıza söz veriyoruz. Çok yakında. En fazla 4-5 ay. Savunma sanayinde oluşturulmak istenen baskıyı kaldıracağız. toplumun her alanında insanımızın, gençlerimizin ve ekonominin önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; Savunma sanayi üretimini ve 7. yargı paketini değerlendirdi. Özkoç, şunları söyledi:
“HER ALANDA ÖNÜNE ÇIKACAĞIZ”
“Devletin birinci hedefi her alanda üretimi artırmak olmalıdır. Ancak bu, 20 yıllık tecrübeyle maalesef Türkiye’de bir başarı öyküsü olmadı. Millet İttifakı olarak, zaman geldiğinde ekonomi politikamızın temeli bu olacaktır. ülke yönetimini devralacağız.her alanda üretimi arttıracağız.tarımsal üretimden,sanayiye,savunma sanayisine kadar her alanda üretimi artıracağız,teşvik edeceğiz, önünü açacağız.devletin en değerli temeli emek verene, emek verene, üretmek isteyene adaletle dağıtılacaktır.
Türkiye savunma sanayii açısından çok güçlü bir potansiyele sahip. Tank ve palet fabrikaları gibi fabrikalar vasıflı dolandırıcılara teklif edilmezse. Gurur kaynağı olan milli projelerimizden Atak Helikopterinin temeli 1995 yılında atıldı. Fırtına obüsü 1995 yılında Milli gemi projemiz MİLGEM 1996 yılında temelleri atıldı. ordumuz ve devletimiz savunma sanayinde kendi gemimizi, obüsümüzü, tankımızı ve helikopterimizi inşa etsin. Köklü bir tarihe, geleneğe ve mesleğe sahiptir. Bugün gurur duyduğumuz sonuçları görüyoruz, daha uygunlarını da göreceğiz.
Savunma sanayinde atılan her adımda; Devletimiz milletimiz için hayati önemdedir. Savunma sanayinde süreklilik ve kişiliksizlik esastır. Bu aslında dalı engelliyor ve ne yazık ki şu anda vuruyor.
“KAPATMA BİZİ BİZİ YAPIYOR”
Ülke olarak büyük bir potansiyelimiz var. Değerli başarılara da imza atıyoruz. Ancak adam kayırmacılık ve beceriksizlik önümüzü kesiyor…
Bugün Türkiye’de en çok beyin göçü yaşanan alan savunma sanayii. ASELSAN, TAI, HAVELSAN, ROKETSAN, METEKSAN, MİLSOFT, TÜBİTAK gibi gözde kurumlarımızdan insanlar gidiyor. Onlarca eğitimli, bilgili ve deneyimli mühendis yurt dışına gidiyor. Savunma sanayinde yurtdışına çıkan mühendislerimizin en büyük endişeleri beceriksizlik, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıktır.
“SORUNUN BÜYÜMESİNİN KAYNAĞINI OLUŞTURMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR”
Yedinci yargı paketine bir öğe koyarak bu korkunun üstesinden gelemezsiniz. Beyin göçü ve ilişkileri çok nettir. Her sosyal kurumda yaptığınız gibi bunu da yasaklarla çözmeye çalışamazsınız. Yedinci yargı paketine bir kanun maddesi ekleyerek savunma sanayinde çalışan mühendislerin yurt içinde ve yurt dışında kurumlaşmasını zorlaştırmaya çalıştığınız basına yansıdı. Böyle bir adım atmayın. Bu bir tedavi değil. Endişe kaynağını büyütmekten başka işe yaramaz.
“ÇOK AZ. MAKSİMUM 4-5 AY”
Buradan tüm mühendislerimize, gençlerimize ve geleceğini yurt dışında aramaya çalışan insanlara söz veriyoruz. Çok az kaldı. En fazla 4-5 ay. Savunma sanayinde ve toplumun her alanında oluşturulmak istenen baskıyı kaldıracağız. Halkımızın, gençlerimizin ve ekonominin önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız.
“TÜRKİYE GÜÇLÜ POTANSİYELİ İLE EN KISA SÜREDE HAREKETE GEÇECEKTİR”
Savunma sanayinde yapılan her işin, başarısı da başarısızlığı da bize, ülkemize ait olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ülkemiz insanının alın teri ve emeği geleceğimizdir. Departmandaki kayırmacılığı ortadan kaldırmak istiyoruz ve bunu yapmaya kararlıyız. Hizmet üretimine destek için gelmek istiyoruz. Çok kısa bir süre sonra Türkiye’yi göreceksiniz; Savunma sanayinde ve her alanda sahip olduğu güçlü potansiyeli harekete geçirecektir.”
“SANAYİ ATAĞINI YAPACAĞIZ, YAPACAĞIZ”
Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı bu konuşmanın görüntülerini; sosyal medya hesabında; “Savunma sanayi alanında ülkemizi refaha kavuşturacak sanayi atılımını bir an önce yapacağız ve yapmalıyız! Atılan her yanlış adımı pekiştirmeye devam edeceğiz.”